Tűz Detektálás

Távérzékelés, tűzoltás

Az R-Fire Kft tevékenységének másik fő területe a tűzoltás, kifejezetten az erdőtűzoltás területét érinti. Elképzelésünk a tűzoltást rendszerelvűen kezeli, ezáltal lehetővé válik, hogy a tűzoltás folyamatának elemei az eddigiektől jóval hatékonyabb hatást gyakoroljanak egymásra. Filozófiánk alapja, hogy a korábbi, tradicionális alkalmazások hatékonyságát nem bíráljuk, de ma azt már csak akkor fogadjuk el hatékonynak, ha az közgazdasági szemlélettel is igazolható. Ehhez tartozik a távérzékelésen alapuló erdőtűz-detektálás, az UAV támogatása a felderítés és beavatkozás során, a tűzterjedés modellezésével segített erőforrás megosztás, a nem csak korszerűnek mondott, de gazdaságossági szempontból is hatékony erőtűzoltó járművekre tett javaslatok, a tűzoltó quad vagy a robbanó oltókészülék alkalmazása.

Befektetőknek szeretnénk ajánlani az erdőtüzek detektálásának alacsony költségvetésű megoldásának nemzetközi terjesztésében való részvételt.

A nemzetközi trendektől eltérően az Az R-Fire Kft megoldása a távérzékelés előnyeit megtartja, de a nemzetközi trendektől eltérően feladja az automatikus detektálás szükségességének téveszméjét. Így, a saját rendszereink költsége töredéke lehet a nemzetközi piacon található megoldásokkal összehasonlítva.

Cégünk jelenleg 3 fő területre fókuszál, amelyek mindegyike tartalmaz újszerűséget:

  1. Pilóta nélküli repülőgépek alkalmazása
  2. Távérzékelés, tűzoltás
  3. I4F Technológia