UAV Repülés

Pilóta nélküli repülőgépek alkalmazása

A cég mindhárom tulajdonosa a repülés szerelmese is, ezért a pilóta nélküli repülőgépek (általánosan alkalmazott rövidítéssel UAV, vagy UAS) különböző alkalmazási lehetőségei mindig is kitüntetett szerepet kaptak. Ezen a területen 2002 óta vagyunk jelen, elért eredményeinkről – más szervezeti keretek között - korábban a hazai média is számot adott. Ma már nem csak a hazai piacon, de nemzetközi szinten is jelen vagyunk, részt veszünk határon túli projektekben is. A légi fotózás, felderítés mindenki által ismert lehetőségén túlmenően az R-Fire Kft. megoldásai ma már képesek akár aktív szerepet is játszani egy - egy szakterületen. Ez utóbbira példa lehet az a németországi projekt is, ahol a megfigyelésen kívül egy speciális berendezés pilóta nélküli repülőgépre helyezésével ellenőrzött tüzet kívánunk gyújtani.

Az R-Fire Kft tulajdonosainak ezzel kapcsolatos erőfeszítései már 10 évesek. Kezdetben az erdőtűzoltás felderítése és a menedzsment támogatása volt a cél, de ma már az alkalmazás területét jóval szélesebbre nyitottuk. A tűzoltás, katasztrófavédelem területén kívül a védelmi, vagyonvédelmi területen ugyanúgy otthonosan mozgunk, mint a szórakoztatást és munkafeladatok megkönnyítését elősegítő repüléseknél. Talán az egyetlen nemzetközi kapcsolatokkal és referenciával is rendelkező magyarországi csapat vagyunk.

A rendelkezésünkre álló pilóta nélküli repülőgépek teljesítményétől függően szinte bármilyen légi fotózással kapcsolatos feladatot el tudunk végezni. A szimpla látványfotózástól, a nagy felbontású ortofotókig (3D képalkotás), a HD minőségű videó készítésétől az aktív alkalmazásig számos alkalmazási területen van tapasztalatunk.

Befektetőknek szeretnénk ajánlani a ByNetFly rendszerünk megvalósításában való részvételt. A már "deszka" változatban kipróbált rendszer lényege az, hogy az UAV repülés valóságos helye földrajzilag tetszőlegesen elkülöníthető a valós idejű megfigyelés és irányítás helyétől. A szórakoztató iparban kifejezetten nagy jövőt jósolunk ennek a rendszernek.

Legutóbbi munkánk megtekinthető: http://www.nol.hu/kult/csoda_edelenyben

Cégünk jelenleg 3 fő területre fókuszál, amelyek mindegyike tartalmaz újszerűséget:

  1. Pilóta nélküli repülőgépek alkalmazása
  2. Távérzékelés, tűzoltás
  3. I4F Technológia